Nieuws

de strijd om de meeste e-waste

E-waste race bij 13 scholen uit Zuid-Limburg

In samenwerking met gemeenten en het team van E-waste Race Nederland organiseren wij op 13 basisscholen in Zuid-Limburg een E-waste Race. Kinderen gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk elektronische apparaten te verzamelen. De school met de meeste apparaten verdient een prijs. Het doel is het verzamelen van afgedankte elektrische apparaten voor de recycling en bewustwording bij kinderen over grondstoffen schaarste, recycling en hergebruik.

De race start op 27 maart en duurt vier weken. Vóór de start wordt bij de klassen die meedoen een gastles gegeven door gedreven experts. Hierin wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om elektrische apparaten apart in te zamelen en dat ze boordevol grondstoffen zitten. Daarna kunnen de kinderen meteen aan de slag.

Wil je helpen?
Huishoudens in de buurt van de scholen die meedoen kunnen helpen door kapotte elektrische apparaten in huis op te sporen. Je verbaast je vast hoeveel apparaten je in huis vindt. Je kunt ze aanmelden via www.ewasterace.nl. Leerlingen uit de buurt komen de spullen daarna aan huis ophalen. Losse batterijen en accu’s kunnen niet worden ingeleverd.

Rd4 haalt alle elektrische apparaten bij de scholen op en wij zorgen ervoor dat ze door gerenommeerde recyclebedrijven verwerkt worden. Zo blijven alle grondstoffen behouden en kunnen ze worden ingezet bij het maken van nieuwe producten.

Wij wensen de scholen heel veel succes met de E-waste race!

Deelnemende scholen:

OBS Mesch - Eijsden
Basisschool De Blokkenberg - Kerkrade
OBS de Robbedoes - Vaals
Basisschool St Franciscus - Brunssum
Basisschool De Verrekijker - Amstenrade
Basisschool An d r Put - Landgraaf
Basisschool Sint Ursula - Kerkrade
Basisschool de Meridiaan - Simpelveld
Basisschool Ummer Clumme - Klimmen
De Schatgraver Pastoor - Landgraaf
Basisschool Cortemich - Voerendaal
De Mheyster - Hoensbroek
OBS de Droomboom - Heerlen