samen steeds slimmer

Het afval van vandaag is de grondstof van morgen

Een Rd4 wagen ledigt een GFT-container.

Wij doen het iedere dag beter

Wij zoeken constant naar slimme en duurzame oplossingen om afval te verminderen en grondstoffen te scheiden. Voor ons bestaat afval niet. Het afval van vandaag is de grondstof voor morgen. Elke dag zetten bijna 600 collega's zich in voor een mooie en schone leefomgeving.

  • Wij zamelen afval en grondstoffen in voor méér dan 148.000 huishoudens in 10 Zuid-Limburgse gemeente en méér dan 3.500 bedrijven in Zuid- en Midden-Limburg
  • Wij zamelen afval en grondstoffen in via onze 8 grondstoffenparken
  • Wij geven spullen een tweede leven via onze 3 RD4U Kringloopshops
  • Wij verzorgen de straat- en rioolreiniging en de reinigen openbare ruimtes
  • Wij zorgen in de winter met onze gladheidsbestrijding dat je veilig de weg op kunt
Een compilatie van meerdere inzamelmiddelen.

Nog beter afval en grondstoffen scheiden

Met afval scheiden draag je bij aan een beter milieu. Hiermee besparen we grondstoffen en kostbare energie. Om afval en grondstoffen nog beter te scheiden, heeft Rd4 een handige afvalscheidingswijzer ontwikkelt. Met onze afvalscheidingswijzer weet je direct wat het juiste inzamelmiddel is voor jouw afval.​ Dus, weet je het even niet, check het dan!

We onderscheiden 30 verschillende afval- en grondstofstromen. De meest voorkomende zijn:

Het grondstoffenpark in Heerlen.

Bezoek ook onze grondstoffenparken

Bij onze 8 grondstoffenparken kun je 6 dagen per week terecht met afval dat je thuis niet kunt afvoeren. Omdat het te groot is of omdat je het thuis niet kunt scheiden. Op onze

grondstoffenparken kan afval worden gescheiden in 30 afval- en grondstofstromen. Het aanbieden van afval bij de grondstoffenparken is meestal gratis en soms geldt er een tarief.

Herbruikbare of recyclebare afvalstromen zijn veelal gratis, denk hierbij aan bijvoorbeeld harde kunststoffen, piepschuim, kringloopspullen en oud ijzer. Voor afval dat moet worden verbrand (zoals grofvuil) of waarvan de verwerkingskosten hoog zijn (zoals matrassen) geldt een tarief.

Ben je inwoner van één van onze 10 gemeenten, dan mag je ook gebruik maken van de milieuparken in Maastricht en Valkenburg.

Wil je meer weten over de openingstijden, bezoekregels of tarieven? Klik hier en bezoek jouw milieupark.

Gevulde rekken in RD4U kringloopshop Heerlen.

Van iedereen, voor iedereen

In onze kringloopshops krijgen allerlei spullen een nieuw, kleurrijk leven. Spullen waar de een op is uitgekeken, krijgen misschien wel bij jou een nieuwe start. Daar worden jij én wij gelukkig van en dat brengt kleur en energie in het leven!

Door je kringloopspullen aan te bieden of door kringloopspullen te shoppen werk je mee aan het verkleinen van de afvalberg. Zo worden grondstoffen en energie gespaard. En dat voelt goed!

Maar niet alleen spullen verdienen een tweede kans. Veel van onze collega's die werkzaam zijn in de winkels hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons krijgen ze een kans zich te ontwikkelen en mee te draaien in het bedrijfsleven. Dat is een belangrijk deel van de kracht van onze kringloopshops.

In onze kringloopshops vind je meer dan 150 verschillende soorten artikelen, zoals meubelen, servies, kleding, speelgoed, boeken en andere leuke dingen. We ontvangen jaarlijks meer dan 180.000 bezoekers en daar zijn we trots op. We zijn er voor jou: 4U!

Wij nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen in onze drie shops.