OBS De Robbedoes is de grote winnaar van de E-waste Race 2023. Zij haalden samen 2.196 oude elektrische apparaten op.

Zij werden op de voet gevolgd door Basisschool Sint Ursula uit Kerkrade. Zij werden tweede van de 13 deelnemende scholen.

De kinderen van De Robbedoes maakten posters, flyers en filmpjes en creëerden meerdere inleverpunten in de wijk. Ze kwamen op de radio, gingen bij mensen langs de deur en natuurlijk werden familieleden en vrienden ook gevraagd.

Rd4 feliciteert De Robbedoes en bedankt alle 13 scholen, leerlingen en leerkrachten die hebben meegeholpen aan de E-waste Race 2023. In totaal hebben jullie meer dan 15.000 oude apparaten opgehaald en daar zijn we enorm blij mee. Wij gaan er nu voor zorgen dat al jullie apparaten op een goede manier gerecycled of hergebruikt worden.

Op de foto: kinderen en leerkrachten van OBS De Robbedoes nemen hun prijs in ontvangst. Ook op de foto: wethouder Julliette Verbeek (gemeente Vaals) en Bram van Roon (Rd4).

De E-waste Race

In de E-waste Race gaan kinderen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk elektronische apparaten te verzamelen. De school met de meeste apparaten wint een mooi geldbedrag.

Het doel van de race is het verzamelen van afgedankte elektrische apparaten voor de recycling en bewustwording bij kinderen over grondstoffen schaarste, recycling en hergebruik. Naast de circulaire gedachte leren kinderen ook samenwerken, taken verdelen en bedenken ze creatieve oplossingen om aan meer apparaten te komen.