Nieuws

In Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem

Inzameling restafval naar 1x per 4 weken

Met ingang van 30 mei 2022 gaat de inzameling van restafval in de gemeenten Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten naar één keer in de 4 weken. Nu is dat nog om de week. Inwoners met een restafvalcontainer ontvangen in de week van 9 mei een brief van de gemeente met een informatiefolder.

Minder restafval, meer grondstoffen
Er wordt steeds minder restafval aangeboden omdat we ons afval steeds beter scheiden. Dat is een goede ontwikkeling, want zo kunnen we meer afval recyclen en hergebruiken. Restafval wordt verbrand en als het niet goed is gescheiden gaan kostbare grondstoffen verloren.

Omdat er steeds minder restafval wordt aangeboden, is de verwachting dat het voor de meeste huishoudens weinig problemen zal opleveren om restafval langer op te sparen. Het inzamelen van restafval, een keer per 4 weken, is in meeste Rd4-gemeenten al langere tijd heel normaal. Aan de inzameling van GFT-afval verandert niets.

Afval scheiden
Op www.rd4.nl/vierweken geven we informatie over het nog beter scheiden van afval en waar je met jouw afval naartoe kunt als je het echt niet haalt om de container 4 weken te gebruiken.

Afvalkalender
Vanaf 28 mei zijn de nieuwe inzameldagen te zien in de afvalkalender in de Milieu App en op www.rd4.nl/afvalkalender. Gebruikers van de Milieu App die het alarm voor de inzameldagen hebben geactiveerd, ontvangen vanaf dan ook automatisch een alarm voor de nieuwe inzameldagen.