Deze week verschijnt er een nieuwe update van de Milieu App. Gebruikers van Android 12 of hoger moeten even opletten. In deze nieuwe versie zit voor deze gebruikers een waarschuwing van de slaapmodus als deze niet is uitgezet. De waarschuwing wordt gegeven om je erop te wijzen dat je app in slaapmodus kan gaan en je daarna geen meldingen meer kunt ontvangen.

Het is dus belangrijk dat je zelf de slaapmodus uitschakelt.

Zo schakel je de slaapmodus uit:

  1. Open de instellingen op je telefoon.
  2. Ga naar Apps.
  3. Zoek de Milieu App.
  4. Zet het schuifbalkje bij ‘wis machtiging bij niet gebruik app’ uit. Deze kleurt dan van blauw naar grijs. Deze tekst kan afwijken bij verschillende versies en toestellen.

Wat is een slaapstand?
Om batterij en ruimte op je telefoon te besparen, zet Android apps die niet regelmatig gebruikt worden in slaapstand. Er kunnen dan van deze apps geen meldingen meer binnenkomen. De apps werken alleen nog als je ze opent.

Wat betekent dit voor de Milieu App?
Als je de Milieu App vooral gebruikt voor het ontvangen van alarmmeldingen wanneer je afval wordt opgehaald, open je de app waarschijnlijk niet of heel weinig. Android zal de app dan in slaapstand zetten. Je ontvangt daarna geen alarm meer als je afval wordt opgehaald, maar ook geen ander belangrijk nieuws over de inzameling van afval.

Voor wie?
De slaapmodus is alleen actief in Android 12 of hoger. Als je een oudere Android versie gebruikt hoef je niets te doen.

Ook voor iPhone gebruikers is geen actie nodig na het installeren van de nieuwe IOS update.