Nieuws

Proef grondstoffentas verlengd

Goed nieuws over de grondstoffentas! Vanwege een succesvolle proef hebben we besloten om de proef te verlengen. Dit besluit is onder andere genomen naar aanleiding van de grote hoeveelheid grondstoffen die jullie hebben aangeboden via de grondstoffentas. Maar ook de vele positieve reacties op onze enquête speelden hierin een rol. We zijn enorm dankbaar voor de respons en willen iedereen bedanken voor het invullen maar vooral ook voor de waardevolle feedback.

Met de verlenging van de proef gaan er ook een aantal dingen veranderen:

  • Het inplannen van een ophaalmoment in Landgraaf is niet meer mogelijk.
  • Het ophalen van de grondstoffentas vindt niet meer maandelijks plaats, maar slechts één keer in de twee maanden.

Check de kalender voor de juiste inzameldagen.

Heel veel kilo's opgehaald

De proef met de grondstoffentas loopt sinds november 2023 in de gemeentes Kerkrade en Landgraaf. In deze grote roze tas kunnen harde kunststoffen, opblaasbare artikelen, oud ijzer en wit piepschuim worden aangeboden.

Inwoners van Kerkrade en Landgraaf hebben massaal meegedaan aan deze proef en ontzettend veel kilo's grondstoffen aangeboden. Deze grondstoffen kunnen wij gebruiken voor hergebruik en recycling en komen daardoor niet meer bij het restafval en grofvuil terecht.

We zien ook dat er andere spullen in de grondstoffentas worden aangeboden. Zoals bijvoorbeeld elektrische apparaten. Heeft het een accu, batterijen of zit er een snoer aan? Bied het dan aan via de BEST-tas!