Hoe bied je afval aan als het hard waait? Lees hier onze tips:

Niet te vroeg naar buiten

Bied jouw afval niet aan op de avond voor de inzameling, maar pas op de ochtend van de inzameling. Zet het wel vóór 07.00 uur (containers en papier) of vóór 08.00 uur (GFT-emmers, PMD-zakken en BEST-tassen) buiten zodat je zeker niet te laat bent.

Containers

Bied alleen volle containers aan. Een container met een klein laagje afval wordt snel omver geblazen. In doorgaande straten waar veel wind staat, zullen wij de containers na het ledigen plat leggen. Zo hopen we te voorkomen dat de lege containers door de wind worden omgeblazen met alle gevolgen van dien.

Haal de container na de lediging zo snel mogelijk naar binnen.

Papier

Bind papierbundels vast met touw en maak dozen goed dicht. Los karton kun je eventueel bundelen met een touw of plaats, indien mogelijk, een zware doos met papier op het karton.

PMD-zakken

Bind de PMD-zakken goed dicht! Veel rondslingerend afval komt uit zakken die niet goed dicht zijn gemaakt. Ook waaien de PMD-zakken door hun lichte gewicht snel weg. Bind daarom meerdere zakken aan elkaar vast en als dat gaat, bind ze aan een lantaarnpaal of hekje. Een plastic flesje gevuld met water maakt de zak ook wat zwaarder.

BEST-tassen

Plaats zoals gebruikelijk de BEST-tas bij de voordeur en bied liever geen lichte BEST-tassen aan. Bind de BEST-tas goed dicht zodat de spullen droog blijven.

Mocht er ondanks alles toch overlast ontstaan, neem dan contact met ons op via info@rd4.nl of 045 543 71 00.

Kerstbomen

Bied je kerstboom aan op een plek waar deze niet zomaar kan wegwaaien. Leg kerstbomen bij elkaar, zodat ze niet kunnen wegwaaien of plaats de kerstboom op een plek waar deze niet of weinig wind vangt.