Grondstoffentas
De Grondstoffentas stopt!
De proef met de Grondstoffentas stopt na 1 december 2024. De laatste tassen worden opgehaald in november, volgens de inzameldagen op de kalender.
Wil je meer informatie over het stoppen van de Grondstoffentas, kijk dan hier.
De Grondstoffentas is een grote roze tas waar deze grondstoffen in kunnen worden aangeboden:
- harde kunststoffen, zoals tuinmeubels, wasmanden, gieters en emmers
- oud ijzer, zoals metalen gereedschappen, pannen, fruitschalen en flessenopeners
- opblaasbare artikelen van PVC, zoals strandballen, zwembadjes, zwembandjes en luchtbedden voor op het water
- wit piepschuim, zonder lijmresten, tape of andere vervuilingen
Aanbiedregels
- Zet de Grondstoffentas uiterlijk om 08.00 uur buiten op de inzameldag van de BEST-tas (zie Milieu App) in Kerkrade en Landgraaf.
- Bied de tas niet eerder dan de avond vóór de inzameling aan.
- Zet de Grondstoffentas zo dicht mogelijk bij je voordeur. Zorg er wel voor dat de tas zichtbaar is voor onze chauffeurs.
- Je ontvangt automatisch een nieuwe tas in de brievenbus (maximaal 2 per inzamelronde).
- Woon je in een appartement of flatgebouw? Zet dan je huisnummer groot op de tas om zo een nieuwe tas in je brievenbus terug te krijgen.
- Maak de tas niet te zwaar. Het maximaal toegestane gewicht is 12 kilo per tas.
- Gebruik altijd minimaal één officiële Grondstoffentas zodat wij kunnen zien welke spullen je voor ons hebt buiten gezet.
- Grondstoffentassen zijn gratis verkrijgbaar bij de BEST-tas afhaalpunten in Kerkrade en Landgraaf.
Tips
- Bied de Grondstoffentas alleen aan als deze goed gevuld is. Het kost veel tijd om elke tas op te halen en als de Grondstoffentas te licht is kan deze wegwaaien.
Spaar dus liever even door totdat je tas beter gevuld is. - De Grondstoffentas mag je samen met de BEST-tas aanbieden maar dat hoeft niet. Je mag ook alleen een Grondstoffentas buiten zetten.
- Als je veel spullen hebt voor de ene tas en maar een beetje voor de andere, mag je de spullen bij elkaar doen. Gebruik in dat geval de tas waarvoor je de meeste spullen hebt.
- Als je spullen hebt die er qua materiaal wel in mogen, maar niet in de tas passen, mag je deze ook naast de tas zetten. Als je verder geen spullen voor in de tas hebt, bind de tas dan aan de spullen vast of plak de tas er op. Het is belangrijk dat onze collega's die de tassen ophalen goed kunnen zien dat de spullen voor hen bedoeld zijn.
- Grondstoffentassen worden met de hand ingezameld en de spullen worden ook met de hand gesorteerd. Gevaarlijk afval mag je daarom nooit via de Grondstoffentas aanbieden.