Nieuws

inwoners ontvangen startpakket in september/oktober

Nu ook BEST-tas in Eijsden-Margraten

Binnenkort kunnen ook de inwoners van Eijsden-Margraten de BEST-tas aan de deur zetten. In september en oktober ontvangen alle inwoners een startpakket met informatie over het aanbieden van de BEST-tas. Daarin staat ook de datum waarop de BEST-tas in 2024 wordt opgehaald. Natuurlijk staat deze datum ook in je kalender in de app.

In het startpakket zit meteen een BEST-tas, inwoners van Eijsden-Margraten kunnen dus meteen starten met het vullen.

Wil je nu al meer weten over de BEST-tas? Naar de BEST-tas pagina

Voordelen van de BEST-tas

Duurzaam
Met de BEST-tas houden we spullen uit het restafval en grofvuil. Spullen die anders worden verbrand, krijgen een tweede leven. Dit past bij onze circulaire doelstelling: in een circulaire economie is er geen afval en worden alle spullen opnieuw ingezet. Het verwerken van spullen blijft dan eigenlijk in een cirkel rondgaan en gaat er dus niks verloren.

Sociale werkgelegenheid
De BEST-tas levert een positieve bijdrage aan de sociale werkgelegenheid in de regio. De tassen worden uitgepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het textiel gaat daarna naar het Textiel sorteercentrum van Rd4. Ook hier werken mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt.

Gratis
De BEST-tas kun je gratis aanbieden, terwijl voor restafval en grofvuil een tarief geldt.

De deur niet uit
Spullen die je anders naar het grondstoffenpark moest brengen, worden nu aan huis opgehaald. Dat is duurzaam en gemakkelijk.

Medewerkers van assortimentbeheer controleren BEST-tassen.