Bied je container aan als deze vol is

De laatste stap in het slim omgaan met afval is het aanbieden van je container of zak als 'ie vol is. Dit is een logisch gevolg van het minderen en opsparen van je afval.

Alleen volle containers

Door je afval pas aan te bieden als de container vol is, bespaar je een hoop kosten. Je betaalt immers voor elke container met restafval die je aanbiedt. In een aantal gemeenten betaal je ook voor je GFT-afval, zie hiervoor de tarieven.

Let op: een volle container zet je aan de straat met een gesloten deksel. Als er teveel afval in de container zit waardoor de deksel niet meer dicht kan, kunnen wij deze helaas niet ledigen. De reden hiervan is dat er tijdens het ledigen teveel afval naast valt. Zorg daarom altijd dat de container goed vol zit, maar vul deze niet boven de rand!

Volle zak

Ook wanneer je geen gebruik maakt van een restafvalcontainer aan huis, maar van een ondergrondse container, is dit belangrijk. Je betaalt immers voor elke zak die je aanbiedt in de ondergrondse container.

Let op: gebruik maximaal 60 liter zakken en vul de zak goed, maar zorg ervoor dat je de zak nog goed kunt dichtbinden. Te volle zakken, te grote zakken of los afval zorgen helaas maar al te vaak voor storingen aan de ondergrondse containers.

Hoe minder containers of zakken je aanbiedt, hoe minder je voor je afval betaalt!