afval regelen op je nieuwe adres

Verhuizen

Ga je verhuizen?

Als je gaat verhuizen moet je dit doorgeven aan de gemeente waar je gaat wonen. De gemeente geeft jouw verhuizing door aan de BsGW. Dat doet de gemeente omdat de BsGW de belastingen voor de gemeente regelt. Als je in een gemeente gaat wonen waar Rd4 het afval ophaalt, wordt de verhuizing ook aan ons doorgeven. Je hoeft dit dus niet zelf te doen.

Milieupas

Zodra jouw verhuizing bij ons is verwerkt, ontvang je automatisch per post een milieupas. Deze pas heb je nodig als je het grondstoffenpark gaat bezoeken of als je afval wil aanbieden bij een ondergrondse container voor restafval.

Let op: als je door ons bent aangewezen op een ondergrondse container voor restafval is de milieupas direct klaar om te gebruiken. Als je zelf graag een container wil gebruiken, bijvoorbeeld als extra gemak, moet je de milieupas door ons laten activeren. Klik hier om jouw milieupas te activeren.

Afvalkalender

Natuurlijk wil je graag weten op welke dagen het afval op je nieuwe adres wordt opgehaald. Dit kun je heel eenvoudig zien in de afvalkalender en in de Milieu App.

Milieu App

Als je de Milieu App gebruikt, wordt na een verhuizing je oude adres losgekoppeld van je milieupasnummer.

Om de app weer te kunnen gebruiken, meld je je als een nieuwe gebruiker aan met je nieuwe adres. Als je al een nieuwe milieupas hebt ontvangen, voer dan ook al het nieuwe milieupasnummer in. Je kunt de app dan meteen volledig gebruiken.

Als je nog geen nieuwe milieupas hebt, voer dan alleen je nieuwe postcode en huisnummer in. Het invoeren van je milieupasnummer sla je even over. Deze kun je later toevoegen als je de nieuwe milieupas hebt ontvangen. Je kunt zo toch al de basisfuncties van de Milieu App gebruiken.

De oude woning

Je wil de oude woning graag goed voor de nieuwe bewoner(s) achterlaten. Laat daarom geen afval achter in de woning. Bijgaand een aantal tips:

  • Laat de containers nog een keer leegmaken vóór de verhuisdatum. Kijk op de afvalkalender wanneer je de containers voor de laatste keer buiten kunt zetten.
  • Als de containers voor de laatste keer leeg zijn gemaakt, gebruik ze dan niet meer. Gooi afval dat je daarna hebt in een losse vuilniszak. Deze kun je later bij het milieupark aanbieden of via je nieuwe adres afvoeren.
  • Heb je nog spullen voor het grondstoffenpark? De milieupas blijft geldig tot aan de verhuisdatum die je aan de gemeente hebt doorgegeven. Na deze datum kun je geen afval meer aanbieden met je oude milieupas.
  • De milieupas van de oude woning wordt na een verhuizing automatisch geblokkeerd. Je mag de milieupas zelf weggooien.

Heb je nog vragen?

Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen over verhuizen.

Naar veelgestelde vragen

Nieuwe inzameldagen

Bekijk meteen wanneer het afval wordt opgehaald op je nieuwe adres.

Naar de afvalkalender