Verhuizen

Het is niet nodig om je verhuizing aan ons door te geven. De adreswijzigingen die je aan de gemeente doorgeeft, ontvangen wij automatisch via de gemeente.

Onze dienstverlening loopt tot aan de verhuisdatum die je aan de gemeente hebt doorgegeven. Tot dan betaal je namelijk ook afvalstoffenheffing voor de woning. Na deze datum kun je geen afval meer aanbieden.

Als een woning officieel onbewoond is, wordt er geen afvalstoffenheffing voor betaald. Hierdoor vervalt onze dienstverlening zoals het ledigen van minicontainers of toegang tot het milieupark.

Wil je toch al gebruik maken van onze diensten? Je kunt dan een aanvraag doen voor het eerder betalen van de afvalstoffenheffing. Dit kan via het formulier aanvraag afvalstoffenheffing.

Download het formulier hier

Nee, de minicontainers horen bij de woning dus die mag je laten staan. Voor de nieuwe bewoner(s) is natuurlijk fijn als je de containers leeg achterlaat. Kijk op jouw afvalkalender voor de inzameldagen zodat je kunt plannen wanneer je ze voor de laatste keer aan de straat zet.

Nee dat hoeft niet. De geldigheid van de milieupas vervalt na je verhuizing, je kunt deze daarna via het restafval weggooien.

De milieupas ontvang je automatisch van ons. Zodra wij de gegevens van jouw gemeente ontvangen, maken wij de milieupas voor je klaar. Deze heb je meestal binnen een aantal werkdagen in huis. Hiermee krijg je toegang tot het milieupark en kun je de registratie in de Milieu App compleet maken.

De inzameldagen vind je in de Milieu App. Deze kun je gratis downloaden op je smartphone. Na een eenmalige registratie zie je meteen wanneer het afval in jouw straat wordt opgehaald. Let wel, je kunt je pas registreren als jouw gegevens in ons systeem zijn opgenomen. Wij ontvangen deze gegevens automatisch nadat je de adreswijziging hebt doorgegeven aan de gemeente.

Ook handig in de Milieu App: stel meteen een alarm in zodat je een seintje krijgt als het afval wordt opgehaald. Heb je geen smartphone? Je kunt de afvalkalender ook online raadplegen.

Meestal zijn in de woning de minicontainers van de vorige bewoner(s) achtergebleven. Deze kun je direct gebruiken. Als je bent verhuisd mag je binnen 6 maanden gratis eenmalig zelf je containerpakket samenstellen. Je kunt minicontainers aanvragen of containers ruilen voor een ander formaat. Het is niet mogelijk om je minicontainer te ruilen voor een nieuwe container in dezelfde maat.

De 6 maanden gaan in vanaf de verhuisdatum die bij de gemeente bekend is. Als je na 6 maanden iets wil veranderen kan dat ook, maar dan geldt er een tarief.

Formulier container ruilen of aanvragen

Meer informatie over de tarieven afvalstoffenheffing

Soms zijn er nog geen minicontainers aanwezig, bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning. Neem dan enkele werkdagen na je inschrijving bij de gemeente contact met ons op. Wij maken dan een afspraak voor het leveren van de containers.

Bij een verhuizing naar een verzorgingstehuis kun je jouw spullen en afval naar een milieupark brengen. Het is mogelijk om met je milieupasje maximaal 3 weken vanaf de datum van uitschrijving spullen te brengen naar een milieupark.