Nieuws

in kader van landelijke compostdag

Gratis compost bij milieuparken

Dankzij de inspanningen van alle inwoners van de Rd4-gemeenten om hun GFT-afval goed te scheiden, is het gelukkig ook dit jaar weer mogelijk om compost te verstrekken.

Vanaf zaterdag 25 maart 2023 kan daarom elk huishouden uit een Rd4-gemeente gratis 1m³ compost afhalen bij de Rd4-milieuparken. We verwachten compost te kunnen verstrekken tot ten minste zaterdag 1 april, maar hierbij geldt wel zolang de voorraad strekt.

Wat is compost?

Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Praktische informatie

  • De gratis compost kan vanaf zaterdag 25 maart 2023 worden afgehaald bij de Rd4-milieuparken in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Margraten, Rijckholt, Schinnen en Vaals.
  • Neem een geldig legitimatiebewijs en je milieupas mee. Dit mag ook de digitale milieupas uit de Milieu App zijn.
  • De compost dient ter plekke geschept te worden. Daarom is het handig om zelf een schep mee te nemen en iets waar de compost in kan, zoals een emmer, kuip, stevige zak of aanhanger. Wanneer je de compost per aanhanger vervoert, vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen. Je riskeert anders onderweg een boete.
  • Per huishouden geldt een maximum van 1m³ compost.
  • Voor het afhalen van compost geldt zolang de voorraad strekt.

Gemeentelager Eijsden

Op zaterdag 25 maart 2023 is ook het gemeentelager in Eijsden geopend voor het afhalen van compost. Tussen 9 en 15 uur kunnen inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten hiervoor terecht op de Zoerbeemden 7 in Eijsden.