Grondstoffenparken

Om toegang te krijgen tot het grondstoffenpark heb je een geldige milieupas en je legitimatiebewijs nodig.

Met een geldige milieupas en je legitimatiebewijs heb je toegang tot alle Rd4-grondstoffenparken in de regio en de milieuparken GR Geuls en Maas. Klik hier voor een volledig overzicht van alle grondstoffenparken.

Het meeste afval kun je gratis aanbieden. Voor een aantal afvalstromen moet je betalen. Klik hier voor een volledig overzicht van alle tarieven, selecteer dan eerst jouw grondstoffenpark. Deze informatie vind je ook gemakkelijk in onze Milieu App.

Onze grondstoffenparken zijn ingericht voor het afvoeren van huishoudelijk afval. Het is wel mogelijk om bouw- en sloopafval, schoon puin en vervuild puin aan te bieden maar hier zit een hoog tarief aan vast. Vaak is het voordeliger om bouw- en sloopafval rechtstreeks naar een verwerker van bouwpuin in de regio te brengen. Vergeet ook niet dat je per grondstoffenparkbezoek maximaal 5m3 afval kunt aanleveren.

Je kunt op de grondstoffenparken alleen met PIN betalen.

Nee, er is geen middagpauze. De grondstoffenparken zijn gewoon geopend gedurende openingstijden.

Dat mag, maar het mag geen afval van een bedrijf zijn. Op het grondstoffenpark mag je alleen huishoudelijk afval aanbieden van het adres dat op de milieupas staat. Dit mag dus geen bedrijfsafval zijn.

Nee, op de grondstoffenparken geldt een toegangsverbod voor tractoren en vrachtwagens. Een uitzondering hierop zijn de grondstoffenpark en in Margraten en Rijckholt, daar mag je wel snoeiafval aanleveren met een kleine tractor.

Nee, dat is niet toegestaan. De grondstoffenparken zijn niet toegankelijk voor bedrijven. Een uitzondering hierop zijn bedrijven uit de gemeenten Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem die reinigingsrecht betalen. Zij kunnen voor het aanbieden van hun afval (dat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval qua omvang en soort) terecht bij de grondstoffenparken in Margraten en Rijckholt.

Je kunt het grondstoffenpark onbeperkt bezoeken. De tarieven zijn gekoppeld aan de afvalsoorten en niet meer aan het aantal bezoeken. Bij een klein aantal afvalsoorten kun je afval wel 1 of 2 keer gratis aanbieden, daarna geldt een tarief. Om welk afval dat gaat vind je bij de grondstoffenparktarieven. Selecteer eerst jouw grondstoffenpark en bekijk de tarieven.