Minicontainers

Nee, dat is niet mogelijk. We halen het afval bij je op, alleen op de inzameldagen die op je afvalkalender staan. Als je eerder je afval kwijt wil, kun je ervoor kiezen om je milieupas te activeren voor een ondergrondse container voor restafval en je afval daar aan te bieden.

Klik hier voor meer informatie over het activeren van je milieupas.

De aanbiedregels verschillen per inzamelmiddel.

Klik hier voor meer informatie over onze inzamelmiddelen.

De aanbiedtijden verschillen per inzamelmiddel.

Klik hier voor meer informatie over onze inzamelmiddelen.

Als je de minicontainer te laat hebt buiten gezet dan heb de inzameling gemist. Haal je container weer naar binnen en wacht tot de volgende inzamelronde. Kijk hiervoor op je afvalkalender.

Misschien hebben we je container niet geledigd omdat er vervuiling in is aangetroffen. In dat geval informeren we je met een kaart aan je container.

Als je geen kaart aan de container hebt hangen en je hebt de container wel op tijd buiten gezet, neem dan even contact met ons op via 045 5437100. Dan kijken we voor je na wat er is gebeurd.

Als het afval in de container teveel wordt aangeduwd of als het afval zit vastgevroren, valt het niet vanzelf uit de container als we deze omkiepen. Het is daarom belangrijk dat je het afval losmaakt voordat je de container aan de straat zet. Dat kun je eventueel met een schep doen. Gooi in de winter ook geen nat afval in de container want dat vriest heel snel vast.

Als er afval is achter gebleven na de lediging kun je dit de volgende keer weer aanbieden. Het is helaas niet mogelijk om hiervoor een extra afspraak te maken.

Soms kunnen we voor het leegmaken van de minicontainer voor restafval wel eerder langskomen. Als je hiervan gebruik wil maken, neem dan contact met ons op via 045 5437100. Let op, je betaalt voor deze lediging dan nog een keer het normale tarief.

Ja, in de meeste gevallen kun je een minicontainer ruilen voor een ander formaat. Dit kan heel eenvoudig. Klik hier voor het juiste formulier.

Als de straat niet toegankelijk is kunnen we je container niet ledigen. Meestal regelt de aannemer dat we je container toch kunnen bereiken of dat de container worden verplaatst. Je mag deze ook zelf ergens anders aanbieden, maar let er wel goed op dat we die dag ook op die plek inzamelen.