Winter

Wij proberen in bijna alle weersomstandigheden het afval op te halen. Maar het komt ook wel eens voor dat we later zijn of helemaal niet kunnen komen.

Ook kan het voorkomen dat het zo hard heeft gevroren dat we het GFT-afval niet kunnen ophalen omdat het in de containers blijft plakken.

Kijk voordat je contact met ons opneemt eerst of er meldingen zijn over jouw straat. Je vindt deze informatie op onze website en in de Milieu App.

Lees meer over de winterregeling

Bekijk hier onze winterregeling waarin we precies omschrijven wat je kunt doen als je afval niet is opgehaald door gladheid of sneeuw.

Als het afval in de container teveel wordt aangeduwd of als het afval zit vastgevroren, valt het niet vanzelf uit de container als we deze omkiepen. Het is daarom belangrijk dat je het afval losmaakt voordat je de container aan de straat zet. Dat kun je eventueel met een schep doen. Gooi in de winter ook geen nat afval in de container want dat vriest heel snel vast.

Als er afval is achter gebleven na de lediging kun je dit de volgende keer weer aanbieden. Het is helaas niet mogelijk om hiervoor een extra afspraak te maken. Soms kunnen we voor het leegmaken van de minicontainer voor restafval wel eerder langskomen. Als je hiervan gebruik wil maken, neem dan contact met ons servicepunt op, 045 5437100. Let wel, je betaalt voor deze lediging dan nog een keer het normale tarief.

In de winter adviseren wij je om het afval langer buiten te laten staan, zeker tot 19.00 uur. Als het glad is kan er onderweg vertraging zijn ontstaan waardoor we wat later zijn. Na 19.00 uur kun je het afval naar binnen halen en mag je er vanuit gaan dat de inzameling niet meer gaat lukken. Lees meer over onze winterregeling.