Het gaat de komende dagen hard waaien, let op bij het aanbieden van je afval. Lees hier onze tips... lees meer

Sluiten

Milieuparken

Om toegang te krijgen tot het milieupark heb je een geldige milieupas en je legitimatiebewijs nodig.

Met een geldige milieupas en je legitimatiebewijs heb je toegang tot alle Rd4-milieuparken in de regio en de milieuparken GR Geuls en Maas. Klik hier voor een volledig overzicht van alle milieuparken.

Het meeste afval kun je gratis aanbieden. Voor een aantal afvalstromen moet je betalen. Klik hier voor een volledig overzicht van alle tarieven, selecteer dan eerst jouw milieupark. Deze informatie vind je ook gemakkelijk in onze Milieu App.

Onze milieuparken zijn ingericht voor het afvoeren van huishoudelijk afval. Het is wel mogelijk om bouw- en sloopafval, schoon puin en vervuild puin aan te bieden maar hier zit een hoog tarief aan vast. Vaak is het voordeliger om bouw- en sloopafval rechtstreeks naar een verwerker van bouwpuin in de regio te brengen. Vergeet ook niet dat je per milieuparkbezoek maximaal 5m3 afval kunt aanleveren.

Je kunt op de milieuparken alleen met PIN betalen.

Nee, er is geen middagpauze. De milieuparken zijn gewoon geopend gedurende openingstijden.

Dat mag, maar het mag geen afval van een bedrijf zijn. Op het milieupark mag je alleen huishoudelijk afval aanbieden van het adres dat op de milieupas staat. Dit mag dus geen bedrijfsafval zijn.

Nee, op de milieuparken geldt een toegangsverbod voor tractoren en vrachtwagens. Een uitzondering hierop zijn de milieuparken in Margraten en Rijckholt, daar mag je wel snoeiafval aanleveren met een kleine tractor.

Nee, dat is niet toegestaan. De milieuparken zijn niet toegankelijk voor bedrijven. Een uitzondering hierop zijn bedrijven uit de gemeenten Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem die reinigingsrecht betalen. Zij kunnen voor het aanbieden van hun afval (dat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval qua omvang en soort) terecht bij de milieuparken in Margraten en Rijckholt.

Je kunt het milieupark onbeperkt bezoeken. De tarieven zijn gekoppeld aan de afvalsoorten en niet meer aan het aantal bezoeken. Bij een klein aantal afvalsoorten kun je afval wel 1 of 2 keer gratis aanbieden, daarna geldt een tarief. Om welk afval dat gaat vind je bij de milieuparktarieven. Selecteer eerst jouw milieupark en bekijk de tarieven.