Milieu App

Je kunt de Milieu App gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store. Om de Milieu App te kunnen gebruiken heb je een smartphone nodig met een IOS of Android besturingssysteem (Apple: vanaf IOS 10.0 en Android: vanaf 6.0).

Klik hier voor meer informatie over de Milieu App.

Met de Milieu App heb je alle informatie over afval bij de hand. Kijk even in de kalender wanneer je afval wordt opgehaald of ga met je digitale milieupas naar het milieupark. Daarnaast vind je in de Milieu App een afvalscheidingswijzer en kun je melding maken van gedumpt afval. Tip: stel meteen een alarm in zodat je een seintje krijgt als het afval wordt opgehaald.

Klik hier voor meer informatie over de Milieu App.

Om de Milieu App te kunnen gebruiken heb je een smartphone nodig met een IOS of Android besturingssysteem (Apple: vanaf IOS 10.0 en Android: vanaf 6.0). Oudere toestellen kunnen helaas geen gebruik maken van de Milieu App.

Om je te kunnen registreren moeten jouw gegevens overeenkomen met de gegevens in ons systeem. Als je problemen ervaart bij de registratie kun je het beste even contact met ons opnemen, zodat we kunnen nagaan of alle gegevens overeenkomen.

Nee, dat is niet verplicht. Je kunt de app ook gebruiken zonder milieupasnummer maar dan heb je niet tot alle delen van de app toegang. Je kunt het pasnummer eventueel later aanvullen.

Om de digitale milieupas in de app te activeren is het belangrijk dat je het milieupasnummer invoert onder Mijn Gegevens. Controleer goed of je nummer correct is ingevuld.

Als de registratie wel is gelukt, maar je ervaart problemen met het gebruik van de Milieu App, vul dan het Milieu App contactformulier in. Onze technische collega’s gaan dan met je melding aan de slag.

Als je verhuist, wordt je milieupas automatisch geblokkeerd. Als je verhuist naar een woning binnen het werkgebied van Rd4 of de GR Geul en Maas ontvang je op je nieuwe adres een nieuwe milieupas. Je moet je dan wel weer even opnieuw registreren onder je nieuwe adres.

Je kunt op dit moment ophaalafspraken alleen inplannen via Mijn Rd4 of telefonisch bij ons servicepunt. Voor meer informatie over ophaalafspraken klik hier.

Voor het openen van de ondergrondse container heb je echt de milieupas nodig die je per post hebt ontvangen. Let op! Deze pas werkt alleen als deze door ons geactiveerd is. Activeren kan hier.

De digitale milieupas uit de Milieu App kun je helaas niet gebruiken bij de ondergrondse container. Wel krijg je met de digitale milieupas toegang tot het milieupark.